I-glasset

Tager du en flaske med?

Vil du med ud og spise? Vi kan jo altid tage en flaske vin med. Det lyder som en dejlig overskrift, der jo må være nem når man ved meget om vin. Det er det bare ikke. For det store spørgsmål her, som i så mange andre sammenhæng er: Hvad er passende at medbringe? I det her tilfælde kom invitationen fra Thomas Rydberg, som jeg smager rigtig meget vin sammen med. Det viste sig at vi skulle mødes en god håndfuld vinnørder (i mangel af bedre ord) så vinen skulle være passende.

Her er nogle af de udfordringer man tænker i sådan en
situation.

  • Det skal være højt niveau, men ikke for højt.
  • Det skal ikke være for billigt, men det er heller ikke en kunst at komme med en flaske Mouton.
  • Rød, hvid eller bobler?
  • Skal det være typisk, så de kan gætte den, eller det modsatte.

Der er nogle kategorier som er stemplet lidt fra start:

  • Riesling fra Tyskland. Det vil være for oplagt
    for mig, og for nemt at ”bare” tage en 99 point Molitor med under armen.
  • Bobler. Ja ok, Thomas kunne godt finde på at
    påstå at Cava er på niveau med Champagne, men… Der er bare kun Champagne og det
    er altid et sikkert kort.
  • Bordeaux. Nej, vi er ikke så gamle ”<br

    Læs hele nyheden på http://www.vinkreutzer.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>