Portugal-linjen

Portugal besøger No.2

INVITERET af Wines of Portugal

Passer Portugisisk vin til det danske køkken, det var spørgsmålet denne dag på Restaurant No.2. Vi var inviteret af Wines of Portugal og jeg ankom med alle mine forudindtagede holdninger. Lad mig kridte banen op og komme med min uforbeholdne mening om vine fra Portugal. Jeg kan rigtig godt lide vine fra Portugal, jeg ser dem som nogle af de mest spændende vine i verden, i øjeblikket. Det er vine fremstillet på unikke druesorter, som giver helt andre smagsindtryk end vi oplever på de klassiske druesorter. Der er så mange muligheder for at finde vinen der passer til den servering man ønsker sig. Her er alt fra friske lette hvidvine, til kraftfulde intense fadlagrede hvidvine. I den røde genre er der også herlige friske luftige vine med lav alkohol og dem vi kender bedst; de tætte krydrede voldsomme rødvine. Det man blot skal huske på er at der også er alle de vine ind imellem. Der er virkelig mange gode vine og i mange forskellige prislejer.

Der skulle have været en kok på besøg fra Portugal, til at supplere den lokale kok på Restaurant No.2, men grundet Corona kom han ikke. Nikolaj Køster klarede dog opgaven flot, med 10 rigtig lækre serveringer.

Her kommer mine noter først til vinene smagt for sig, derefter hvordan de passede til de to forskellige serveringer de blev sat op mod.

2015 Murganheira Sparkling Super Reserve Brut

Blend af druer malvasia fina, sercial og tinta roriz. En ganske lille område, hvor Murganheira er klart største producent. Besøgt fra et par år siden og ganske glimrende kvalitet hele vejen rundt. 175,- www.adelino.dk

Herlig frisk og elegant stil. Herlige friske æbler, med lidt appelsinskal. Fin friskhed. Slutter fint med en anelse bitterhed, der giver fin kant.

En glimrende ledsager til mandler og tørret skinke.


De første to vine fik makrel med rygeost og sardiner på brød

2019 Quinta da Lixa, Alvarinho, Pouco Comum, Vinho Verde

En vingård med marker flere steder. Ingen fad på denne. 119,-

Meget aromatisk typsik stil med florale noter og en fin præcision.

Makrel og Lixa: kaos hvor vinen forsvinder og der bare hænger lidt parfume. Røgen fra maden bliver gennemtrængende til sidst.

Sardin og Lixa: holder sin rene stil. Ren saftig frugt, danser og passer til en dag i solen. Et godt match.

2018 Anselmo Mendes, Parcela Unico, Vinho Verde

Godfather of Vinho Verde ”

Læs hele nyheden på http://www.vinkreutzer.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>