Laurent-Ponsot

Laurent Ponsot, space label 2017

Laurent Ponsot er gået solo, det er ikke længere den store historie, men jeg har været lidt tid om at få smagt den nye etiket. Da jeg var ansat hos Otto Suenson smagte jeg løbende Domaine Ponsot over en årrække. Ved et besøg for nogle år tilbage havde vi et par omfattende smagninger med både journalister og kunder, derudover har jeg også besøgt det smukke Domaine Ponsot. Laurents nye projekt importeres til Danmark af Tom Brandis, så der kan du handle disse lidt futuristiske etiketter. Ikke etiketter der ligner noget andet, men til gengæld deler folket i mindst to lejre.

Laurent Ponsot fremstiller vin dels fra opkøbte druer, samt egne marker. Laurent ejer 7 hektar med vinmarker, hvor en del er nogle han har taget med da han skiltes fra Domaine Ponsot. Derudover arbejder han sammen med vinbønder der arbejder sundt og bæredygtigt, for at han kan få gode sunde druer i hus. Meget af den filosofi som Laurent arbejder efter, virker som den han har arbejdet efter i mange år hos Domaine Ponsot – naturligvis.

“The company Laurent Ponsot is neither a “domain” nor a “maison”: it’s a state of mind.”

Fra Laurent Ponsots hjemmeside

Denne holdning til at arbejde med både egne og andres druer, ser vi hos flere og flere kvalitetsbevidste vinbønder i Bourgogne i disse år. Det understreger mere kvaliteten af de tidligere negocianter/maisons, end det nedgraderer det klassiske domaine. Glæden for os, som forbrugere, er at vinene fra Bourgogne samlet set er på et højere niveau i dag, end nogensinde.

Det store spørgsmål er naturligvis om Mr. Ponsot er bedst, eller om Domaine Ponsot er bedst i dag. Der er ikke noget entydigt svar endnu. Stilen på domænet fortsættes som altid, med samme vinmager i kælderen og de samme folk, ud over naturligvis Laurent. Det jeg har smagt derfra siden han stoppede er stadig af tårnhøj kvalitet, i vanlig stil. Vinene fra Laurents nye projekt omtales alle steder meget positivt og baseret på mine få smagninger af dem så må jeg konstatere at de også er på et højt niveau. Det er nok ikke som forskellen på æbler og pærer, men forskellen på to forskellige æblesorter ”

Læs hele nyheden på http://www.vinkreutzer.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>