Glas-Saint-Julien

Bordeaux 2019 – mine tanker

Så mange grunde til ikke at læse dette indlæg om Bordeaux 2019, lad mig give dig dem først:

  1. Bordeaux er absolut IKKE trendy. Du ser det ikke på nogen vinbarer i byen, slet ikke hvis de kan stave til naturvin, grumset vin etc.
  2. 2019 er slet ikke klar endnu. Jeg har smagt fadprøver, forberedt til en smagning, det samme har alle andre kloge hoveder der udtaler sig. Disse vine rammer først markedet næste år og er drikkeklar fra deres 8 års fødselsdag og fremefter (alt efter slot, område og alt det andet smarte vi kan finde på.)
  3. Priserne er faldet, vil du se alle steder. Men, de er stadig høje. Der er dog flere gode køb at gøre end i mange år.
  4. Bordeaux er kompliceret, og du gider ikke finde vej rundt. STOP OP og brug tiden siger jeg bare. Når du har lært din Bordeaux, så vil du så meget nemmere forstå resten af verden. Her er grunden lagt til blanding af druer, jordbund, klassifikationer m.m.
  5. Du kan bedre lide Bourgogne. Åben øjnene og nyd diversiteten i de forskellige områder, lad være med kun at hænge fast i et (eller fem) områder.

Er du stadig med? Der er to væsentlige grunde til at købe Bordeaux 2019

  1. Priserne er faldet på de første vine med 20 -30 procent. Endelig er de landet der hvor de bør være. Måske er det Corona der har givet dem en mulighed for at sænke priserne – nyd det: Køb
  2. Se 1. De kommer til at stige i pris, især de mest eftertragtede, med de høje point.
  3. De smager godt, i rigtig mange tilfælde. Vine der er til at drikke, nogle behøver måske ikke at gemmes i 20 år inden du kan nyde dem.

Jeg har haft fornøjelsen af at smage mig gennem godt 100 forskellige vine fra Bordeaux 2019 årgangen, samlet til en smagning i Hamburg af negocianten Crus et Domaines de France, som er en del af Groupe GCF. En af de helt store spillere på markedet, som sælger i mange forskellige segmenter. Tak for invitationen, det var de samlet 10 timers togtur værd ”

Læs hele nyheden på http://www.vinkreutzer.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>